Sieraden

Je oude sieraden verkopen doe je zo!

Waarschijnlijk heb je ergens achter in de kast nog een aantal sieraden liggen die je eigenlijk nooit meer omdoet. Dat is zonde, aangezien deze sieraden nog behoorlijk wat waard kunnen zijn, zeker wanneer ze al wat ouder en goed onderhouden zijn. Daardoor laat je eigenlijk geld liggen! Er zijn veel manieren waarop je sieraden kunt verkopen: zo kun je via online verkoopsites aan de slag, of er voor kiezen om ze aan bekenden te verkopen. Toch is het verreweg het makkelijkst om dit via een goudinkoper te doen! ]

De voordelen van een sieraden inkoper 

Een sieraden inkoper zal namelijk in een keer al je sieraden kunnen beoordelen. Ook kan een goede inkoper deze juist op waarde schatten, hetgeen voor leken die er weinig verstand van hebben vaak erg lastig is. Zo weet je zeker dat je krijgt waar je recht op hebt! Daarnaast krijg je via deze weg vaak het meest voor je oude sieraden: vaak tussen de 25% en 75% van de originele aanschafprijs. Dat komt omdat sieraden door de jaren heen alleen maar meer waard worden, en de materialen waarvan zij zijn gemaakt relatief erg waardevast zijn. 

Wat gebeurt er met mijn sieraden? 

Waarschijnlijk ben je dan wel benieuwd wat er verder met je sieraden gebeurt wanneer je deze bijvoorbeeld aan https://kost-baar.nl/ verkoopt. Allereerst zal er gekeken worden hoe haalbaar het is om het sieraad als geheel te verkopen. Wanneer dit lastig wordt zal het sieraad worden ontmanteld, waarbij losse delen worden verkocht en hergebruikt. Zo kan het zomaar zijn dat het goud van een oude ring terecht komt in een nieuwe chip. Dat maakt het allemaal een heel stuk duurzamer! Wacht dus niet langer en kijk snel naar je oude sieraden: misschien zijn ze wel wat waard!